sâmbătă, 13 octombrie 2012

Al 14-lea Concurs Literar Internaţional al CEPAL



CEPAL, Centrul European pentru Promovarea Artei şi Literelor, organizează un concurs literar internaţional, pentru toate vârstele, toate categoriile, toate limbile europene.

Regulamentul se găseşte pe sait la http://www.le-cepal.com/structurviotot.htm

Din el spicuim:
Secţiunea „francofonă” este rezervată străinilor sau francezilor cu domiciliul în străinătate. La fiecare secţiune se acordă mai multe premii şi menţiuni. Fiecare concurent poate să participe la mai multe secţiuni achitând contribuţia corespunzătoare. Se acordă dreptul de a publica în numărul special al revistei Mil’Feuilles.

Înscrierea la concurs se face pe formularul adăugat Regulamentului.

Fiecare text trebuie dactilografiat lizibil pe A4, în 4 exemplare, capsând toate textele care sunt trimise la aceeaşi secţiune. Poezia  nu poate să depăşească 50 de versuri, în unul sau mai multe poeme (haiku, tanka: 6 poeme), proza 4 pagini. Pentru o serie de 4 pagini sau 50 de versuri suplimentare, se adaugă 3 euro.

Fiecare exemplar va purta în dreapta sus numărul secţiunii, un cod personal format din doua litere şi trei cifre.

Textele trebuie să fie inedite.

Data limită este 31 martie 2013.
Amănunte, Regulamentul şi Formularul de înscriere se gasesc pe www.le-cepal.com


5 comentarii:

  1. M-ar interesa si pe mine acest concurs. Se pot trimite creatii si in limba romana? Pe site din cate am inteles se specifica doar anumite limbi (engleza, franceza, germana, italiana, portugheza)

    RăspundețiȘtergere
  2. La acest concurs se participa numai cu texte in limba franceza. Pentru concursuri in limba romana, cautati pe "Caleidoscopul meu".

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vazut ca pe site-ul CEPAL se precizeaza: "Le concours littéraire est ouvert à tous les poètes et prosateurs d’expression française, allemande, anglaise, luxembourgeoise, espagnole, italienne, portugaise et dialectale jusqu'au au 31 mars 2013."
    Acest lucru nu ar insemna si ca pot trimite texte doar in engleza, spre exemplu?

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, asa scrie. Deci, e posibil sa trimiteti textele in limba engleza. Eu nu am citit mai mult, pentru ca nu stapanesc limba franceza si nu imi permit sa particip la toate concursurile despre care aflu cate ceva.

    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult! Am aflat de concurs prin intermediul blogului dvs. Il voi urmari cu interes si in continuare. Toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere